pliszé
Üdvözöljük árnyékolástechnikai honlapunkon!

Függöny, karnis, árnyékoló kiskereskedelem:

Budapest, 1142 Tatai út 15.
Telefon: +36-1-412-0177

Függöny

Ezen az oldalon bemutatjuk csodálatos és bőséges árukészletünk egy részét.

függöny függöny függöny
A függöny minden lakás ékessége, amellett, hogy fontos feladatai vannak. Típusától függően megakadályozza a szükségtelen betekintést, szabályozza a beáramló fény mennyiségét. Nem könnyű feladat a megfelelő kiválasztása, de ebben a segítségére tudunk lenni. A jól megválasztott függöny harmonizál a többi lakástextillel, bútorokkal, szőnyeggel, tapétával.

A megfelelő árnyékolás eléréséhez többnyire egy kétpályás függönykarnisra, egy fényáteresztő és egy sötétítő függönyre van szükség.

Szerencsére mindhárom termékből bőséges és csodálatos készlettel rendelkezünk, érdemes felkeresni bemutatótermünket, ahol kényelmes körülmények között választhatja ki az elképzelésének leginkább megfelelőt!

függöny függöny függöny

függöny függöny függöny

Kínálatunkban számtalan szebbnél szebb függöny anyag szerepel, neves európai partnereink jóvoltából.

Az exkluzív és az olcsó függöny egyaránt megtalálható, garantáltan kiváló minőségben.

Honlapunkon függöny képek ezrei található, ami segítséget nyújthat a keresésben, de a függöny anyag végleges kiválasztásához személyes találkozás szükséges. Ezért várjuk bemutatótermünkben, ami olyan, mint egy árubő, tágas függöny bolt. Nálunk megtalálja, amire vágyik.

függöny függöny függöny

Függöny típusokról röviden:

Fényáteresztő függöny

függöny függöny függöny

Az ablakon beáramló fényt áteresztik, a belátást nappali fényben meggátolják. Színeivel, formájával a szoba hangulatát tovább hangsúlyozó stíluselem lehet.

Fényáteresztő függöny óriási választékát ismerjük. Különféle textúrás, hímzett, nyomott mintás, szövött és bordűrös fényáteresztő anyagokat. A legkedveltebb függöny anyag a csipke vagy a batiszt. Ez függöny formatartó, könnyen mosható, és többnyire vasalást sem igényel.

Sötétítő függöny

függöny függöny függöny

A sötétítő függöny anyagától függően részben vagy teljesen kirekeszti a külső fényt, és megakadályozza a belátást a belső világítás mellett is. Fontos, hogy a sötétítő függöny stílusában illeszkedjen a szoba berendezéséhez és a mellette alkalmazott kísérő, fényáteresztő függönyhöz is.

Az egyik legjobb megoldás a black-out sötétítő függöny, ami különleges eljárással készül, több rétegben, és 100%-ban kizárja a fényt, ennek ellenére kellemes tapintású, lágy esésű.

A függönyök nagy része 140-160 cm széles, ezért a függöny több részből készül el. A lapok összevarrva, de akár külön-külön is alkalmazhatóak. A karnis hosszához képest kétszeres mennyiségű anyagot igényel, a minimumredőzés 1,5-szeres hossz. A sötétítő függöny aljában nincsen ólomzsinór, ezért a két sarkába varrt tasakokba helyezett ólom lapokkal egyenesíthető az alja.

Bemutatótermünk függöny kínálatából

függöny függöny függöny

függöny függöny függöny
A megfelelő függöny anyag megválasztásánál figyelnünk kell, hogy mennyire szükséges a helyiség sötétítése. Kevésbé napsütötte tájolású helyiségbe egy lazább szövésű sötétítő függöny is elegendő, de egy folyamatosan napsütötte szobát célszerű 100%-ban fényzáró, black out függöny anyaggal árnyékolni.

Amennyiben külső árnyékolóval a teljes sötétítés megoldott, úgy a függöny csak dekorációs szerepet játszik.

Tekekintse meg főbb beszállítóink függöny és lakástextil kollekcióit. Ez a függöny anyag bemutató is igazolja, hogy érdemes ellátogatni hozzánk, ahol nyugodt körülmények között, természetes fényben is látható, megtapintható a sok szép függöny. Bemutatatótermünk olyan, mint egy barátságos függöny bolt.

Kattintson a linkre a függöny anyagok megtekintéséhez!

Apelt

függöny függöny függöny

Apelt egy német márka.

Comersan

függöny függöny függöny

Spanyol Comersan bútorszövetek, függönyök és egyéb otthoni, valamint irodai és szállodai környezet dekorációjához tervezett anyagok gyártója.

Mirox Excellent

függöny függöny függöny

Mirox excellent kollekció változatos belga függönyökből, sötétítőkből és black out anyagokból áll. Megtalálhatóak benne egyaránt a klasszikus és a letisztult modern textilek is.

Vriesco
Az 'A House of Happiness' kollekció a Vriesco cég saját fejlesztésű és gyártású termékcsaládja, mely mind stílusban, mind árfekvésben sokrétű. Mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és személyiségének megfelelő textíliát.

lapfüggöny panelfüggöny panelfüggöny

Organza
Tapintása lágy, könnyen méretre alakítható, sokoldalúan felhasználható függönyanyag. Mosás után vasalást vagy nedvesen a helyére függesztést igényel. Anyaga: 100% poliészter.
Típusai: hímzett organza, nyírt organza.

Voile (ejtsd: voál)
Matt fényű, az organzánál sűrűbb szövésű, fényáteresztő függönyanyag. Ma már nem pamutból, hanem poliészter alapú műszálból készül. Az anyag neve a francia fátyol szóból ered. Egyszerű könnyed textil. Elsősorban függönyanyagként használják, de a trópusi országokban szúnyoghálóként is találkozhatunk vele. Mosás után vasalást vagy nedvesen a helyére függesztést igényel. Anyaga: 100% poliészter. Típusai: jacquard szövött voile, nyomott voile, hímzett voile, applikált voile, nyírt voile.

Batiszt
Eredetileg lenből, később már pamutból is szövött, igen vékony, de kevésbé áttetsző függönyanyag. Nyersen vagy fehérítve és egyszínűen színezve, esetleg tarkán szőve, könnyű kelme. Manapság leggyakrabban pamutból és poliészterből készült változataival találkozhatunk. A vidékies, népies stílus jellemző lakástextilje.

Jacquard (ejtsd: zsakard)
A jacquard fényáteresztő függönyök (csipkefüggönyök) hazánkban máig a legnépszerűbbek, mivel a kézzel horgolt függönyök látszatát keltik. Általában fehér, illetve tört fehér színűek, ám van színre fújt mintával készült változatuk is. A jacquard függönyök kifinomult, aprólékosan kidolgozott megjelenése a különböző kötésminták végtelen variálásából adódik. Manapság többnyire poliészter alapú műszálból készül. Nem igényel vasalást, mosás után nedvesen függesztve a súlyánál fogva szépen kisimul.

Sable (ejtsd: szablé)
Megjelenésében a voile-hoz hasonló, de kevésbé fátyolszerű, váltakozó átmérőjű szálakból szőtt, durvább tapintású függönyanyag. A voile anyagánál kevésbé gyűrődik. Típusai: sima sable, jacquard szövött sable. Anyaga: 100% poliészter.

Forrás: wikipédia

függöny függöny függöny

függöny függöny függöny