pliszé
Üdvözöljük árnyékolástechnikai honlapunkon!

Függöny, karnis, árnyékoló kiskereskedelem:

Budapest, 1142 Tatai út 15.
Telefon: +36-1-412-0177

Raffroló, római roló

Budapesti bemutatótermünkben római roló széles választékban áll a rendelkezésére. Érdemes felkeresni minket!
A római roló elkészítéséhez felhasználható anyagok sora gyakorlatilag végtelen, a tartószerkezetből szinte semmi sem látszik. Elkészíthető függöny anyagokból, fényáteresztőből vagy sötétítőből egyaránt, roletta vásznakból, natúr kollekciós anyagokból, akár bélelve is a jobb fényzárás érdekében.

roló roletta roló
roló roletta roló


Az árnyékoló mozgatása történhet kézzel, de mint legtöbb termékünknél, motoros kivitelben is megrendelhető. Római roló esetében az anyag fel-le mozog, így nem vesz el a nyílás szélességéből. A gyűjtése felfelé, redőkbe szedve történik, magasságtól függően 15-25 cm helyigénnyel kell számolni. Többféle szerkezetet különböztetünk meg, van olyan, ami 340 cm széles is lehet.

Római roló fajták

- zsinóros (ZS) maximum 160 cm szélességig
- római roló (R)
- tokozott nyitott roló (TNY)
- tokozott zárt roló (TZ)
- XL raffroló (XL)


Honlapok amiket érdemes felkeresni:

karnis, rúdkarnis, fa karnis, raffroló, roló, roletta, szalagfüggöny, lapfüggöny, pliszé, napellenző, szúnyogháló, reluxa, redőny, függöny, tépőzár
A római roló főbb ismertető jele a vízszintesen elhelyezett pálcáknak köszönhető. Anyagtól függően a pálcák lehetnek 4 mm-es pálcák, a könnyebb anyagoknál (pl. fényáteresztők). A 7 mm-es és ovális pálcákat főleg testesebb anyagoknál alkalmazzuk. A pálcák elhelyezése egy pálcatartó szalag segítségével biztosított. Az árnyékló aljába alsó súlyokat helyezünk annak érdekében, hogy egyenesen álljon. A súlyok szintén többfélék. Vannak 13 mm-es átmérőjű súlycsövek, 30x3 mm-es súlylapok, vagy 40x4 mm-esek.

Római roló szerkezetek

roló roletta roló
faffroló roletta római roló
roló roletta roló

Motoros kivitelben is rendelhető

római roló motor  római roló működése