pliszé

Üdvözöljük árnyékolástechnikai honlapunkon!

Függöny, karnis, árnyékoló kiskereskedelem:

Budapest, 1142 Tatai út 15.
Telefon: +36-1-412-0177

Szúnyogháló

Napjainkban folyamatosan növekszik az igény a szúnyoghálók iránt.
Ennek oka, hogy a rovarok évente egyre hosszabb ideig okoznak kellemetlenségeket. Pihenésünket, nyugalmunkat zavarják meg. Szúnyoghálónkkal megakadályozzuk a lakásunkba való bejutásukat, ezáltal nyugalmat nyerünk.
Szereltessen szúnyoghálót ajtóra, ablakra és megmenekül a rovarok kellemetlekedésétől.
A szúnyogháló alkalmas továbbá a pihék, falevelek bejutása elleni védekezésre is. Maga a háló anyaga egy üvegszálas speciális bevonatú háló. Szürke színe miatt szinte nem is látható, így a kilátásban nem zavarhat.

Fix szúnyogháló keret

Általában kisebb ablakoknál alkalmazzuk, ott, ahol nincs szükség a háló nyitására, például kamra, mellékhelységek, garázsok. A keret készülhet műanyagból vagy alumíniumból.
Alap színe a fehér és a sötétbarna, de igény szerint RAL skála alapján választható egyéb szín. A szúnyoghálót egy befűző szál segítségével rögzítjük a keretben. Maga a keret rögzíthető csavarral vagy mágnesekkel is.
A fix keretes szúnyogháló résmentesen fekszik fel a nyílászáróra, így nem engedi be a különböző rovarokat. A fix keretes szúnyoghálók elkészíthetőek háromszög vagy trapéz alakú nyílászárókra is, de akár a boltíves kialakítás is lehetséges.

Zsanéros nyíló ajtó szúnyoghálók

Ez a típus tulajdonképpen egy fix keretes szúnyogháló zsanérokkal ellátva. Keretének anyaga alumínium, kialakítható ferde, trapéz, háromszög, de akár boltíves alakzatokra is. A szúnyogháló feszessége érdekében beszerelhető osztóprofil.

Tolóajtós szúnyoghálók

Szintén rendkívül hasonlít a fix keretes szúnyoghálóra, ebben az esetben viszont egy alul – felül elhelyezett sínben mozog a szúnyogháló. Fontos, hogy elég hely legyen az elhúzására is, tehát a szúnyoghálónknak kétszeres helyigénye van.

Rolós, vagy rugós szúnyoghálók

Előnye a fix keretes szúnyoghálóval szemben, hogy mozgatható. Egy kb 5 cm-es tokban gyűjti össze a hálót egy rugós tengelyre tekerve. Működése nagyon hasonlít a rolettákhoz, ezért is hívják rolós szúnyoghálónak.
Két oldalán kefés lefutó láb segíti, pontosítja a mozgást. Maga a szerkezet alumíniumból készül. Alap színei a fehér és sötétbarna. Természetesen színezhető RAL skála alapján. A háló alján egy alumínium sín található, mely az alsó zárólécbe akasztható bele. A könnyebb elérés érdekében ebbe a lécbe zsinór helyezhető.
Ajtók esetében a tok, oldalt helyezkedik el, így a mozgatás vízszintes. A zárást egy erős mágnes biztosítja.

Pliszés szúnyoghálók

Rendkívül kedvelt fajtája a szúnyoghálóknak. Előnye, hogy nincsen tok, mivel a háló harmonikaszerűen van kialakítva, így egyszerűen az oldalsó profilba eltűnik. Alul – felül egy L vagy U alakú profil segít a mozgatásában. Főleg ajtókra alkalmazzuk. Vízszintesen szálak futnak benne, melyek szerepe a feszítés.

Szúnyoghálók képekben


panelfüggöny panelfüggöny

lapfüggöny panelfüggöny

lapfüggöny panelfüggöny

panelfüggöny panelfüggöny

lapfüggöny panelfüggöny